RobidusZaandam 32 uur 2-8 jaar MBO/HBO/WO BACHELOR/WO MASTER/WO

Als Casemanager zet jij je in om werknemers te helpen hun inzetbaarheid te verbeteren. Vanuit jouw ervaring weet je hoe je een verzuimende werknemer moet benaderen. Soms geef je iemand nét dat extra zetje maar altijd met respect voor de mens. De focus ligt voor jou op duurzame inzetbaarheid.

Wanneer dit jou aanspreekt, dan is de vacature van Casemanager Verzuim en Ziektewet bij Robidus jou wellicht op het lijf geschreven.

Robidus verlaagt voor werkgevers in Nederland de kosten en beperkt de risico’s van verzuim, ZW, WIA en WW. Dit doen wij door optimale benutting van de wettelijke regelingen én het sturen op arbeidsparticipatie. Robidus voert een actief MVO beleid, waarbij de focus ligt op inzetbaarheid en respect voor het individu voorop staat.

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

Als Casemanager Verzuim en ZW bij Robidus heb je te maken met een diversiteit aan verzuimproblematiek bij werkgevers. Je krijgt te maken met verschillende klanten, variërend in grootte van 500 tot duizenden medewerkers. Onze Verzuimconsulenten doen bij ziekmelding een telefonische intake en behandelen het verzuim gedurende de eerste twee weken. Daarna dragen zij het dossier over aan jou als Casemanager.

Jij werkt in een klantgericht brancheteam van maximaal 10 collega’s waarin je een specifieke groep klanten bedient. Op die manier ken je jouw klant(en) en weet je wat er in de branche van jouw klanten relevant is.

Tijdens de verzuimperiode beheer je je eigen dossiers en werk je procesmatig conform Wet verbetering poortwachter. Doordat je je eigen dossiers beheert doe je veel kennis op en leer je veel. Uiteraard kun je altijd met je collega’s sparren.
Je onderhoudt intensief (telefonisch) contact met verzuimende werknemers, voert overleg met de bedrijfsarts en indien nodig zet je interventiepartijen in voor bijvoorbeeld een arbeidsdeskundig onderzoek of een tweede spoortraject.

Je probeert het financieel risico voor de klant te beperken maar verliest het menselijk aspect daarbij niet uit het oog. Naast het contact met de werkgever onderhoudt je ook contact met onze Accountmanagers en de klant zelf. Je hebt daarnaast ook een coachende rol richting de verzuimconsulenten die de eerste twee weken van het verzuim voor hun rekening nemen.

Een deel van onze opdrachtgevers heeft gekozen voor het Ziektewet eigenrisicodragerschap en zijn verantwoordelijk voor de re-integratie/verzuimbegeleiding van werknemers die ziek uit dienst zijn getreden. We zoeken zowel casemanagers die verantwoordelijk zijn voor de begeleiding van medewerkers die in dienst zijn bij hun werkgever, als casemanagers die de begeleiding doen van medewerkers die uit dienst zijn en vallen onder het Ziektewet eigenrisicodragerschap van de werkgever.

Duurt de arbeidsongeschiktheid langer dan twee jaar? Dan draag je het dossier over aan je collega’s van het WIA-team.

Functie eisen:

  • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt minimaal twee tot vier jaar ervaring als Verzuimcoördinator, Casemanager of Verzuimadviseur bij een directe werkgever, arbodienst of ander adviesbureau;
  • Je beschikt over diepgaande kennis van de Wet verbetering poortwachter;
  • Een post-Hbo Casemanagement of CROV is een pré;

Als persoon ben je empatisch, flexibel en laat je je niet afschrikken door hectiek en werkdruk. Je kan procesmatig en nauwkeurig werken. Je beschikt over beïnvloedingsvaardigheden en je houdt met gemak overzicht en structuur. Regie voeren is als een tweede natuur.Vind je het leuk om mee te denken over de verbetering van onze processen en diensten, dan kijken we samen of we deze veranderingen kunnen doorvoeren oftewel jouw stem telt. Je bent beschikbaar voor 32 - 40 uur.

Je werkt vanuit ons kantoor in Zaandam. Ook deels thuiswerken behoort tot de mogelijkheden. Als regiehouder van het verzuimdossier heb je voornamelijk telefonisch contact met de diverse partijen. Verslaglegging is essentieel om alle stappen van de Wet verbetering poortwachter tijdig en volledig te kunnen volgen. Dossiers leg je vast in een door ons ontwikkeld systeem, HRControlNet.

Aanbod:

Robidus biedt een marktconforme beloning, reiskostenvergoeding, een aantrekkelijke bonusregeling, 30 vakantiedagen, de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve zorgverzekering en een uitstekende pensioenregeling. Als werkgever faciliteren en begeleiden wij je om jouw gestelde inzetbaarheidsdoelstellingen te behalen, zodat je nu én in de toekomst optimaal inzetbaar bent en blijft

Werken bij Robidus is als het beoefenen van topsport binnen jouw vakgebied. Robidus biedt een inspirerende werkomgeving, waar je iedere dag wordt uitgedaagd en waar uiteenlopende talenten intensief samenwerken. ‘Passievol samenwerken’ is niet voor niets een van onze kernwaarden. De combinatie van inspirerende teams en gerenommeerde opdrachtgevers zorgt voor optimaal werkplezier.

Bij Robidus staat het klantbelang centraal. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten profiteren van de energie en het plezier waarmee jij je werk doet.
Robidus is een aantrekkelijke organisatie om voor te werken, niet alleen vanwege de prettige en collegiale sfeer. Bij Robidus kun je opleidingen en trainingen volgen die nodig zijn om op topniveau te blijven presteren. Je loopbaan bepaal je in hoge mate zelf.

Wil je meer informatie over de inhoud van deze functie? Neem dan contact op met Chantal van Hilst - Dekker, recruiter (email: recruitment@robidus.nl)

Word jij uitgedaagd om jouw motivatie kenbaar te maken? Dan zien wij deze graag samen met jouw CV tegemoet.

Direct solliciteren

Doorlopend