PonAmsterdam HBO/WO BACHELOR/WO MASTER/WO

LEASE A BIKE gaat werkende Nederlanders (ook) laten fietsen en wij hebben de ambitie om dé marktleider van Nederland te worden op dit gebied. Gedurende deze reis zullen wij veel uitdagingen tegenkomen. Ben jij in staat om deze uitdagingen te managen?

Over LEASE A BIKE

LEASE A BIKE biedt gemakkelijke fietslease aan in de B2B markt. Per 1 januari 2020 creëert nieuwe wetgeving deze mogelijkheid en wij gaan hem benutten. Dit kan naast, maar ook ter vervanging van de (lease)auto, verduurzaming van het bedrijf of als extra secundaire arbeidsvoorwaarde voor fittere en loyalere medewerkers. LEASE A BIKE heeft sinds zijn oprichting in 2015 een sterke groei doorgemaakt in Duitsland. Aan ons de taak om dit concept ook in Nederland op de kaart te zetten en werknemers voordelig op elk type fiets te krijgen. Wat doen wij? Wij regelen alles om dit proces heen, zodat de werkgever geen zorgen heeft en de werknemer alleen maar na hoeft te denken over zijn of haar droomfiets.

Jouw baan

De titel zegt al een hoop. Jij gaat je bezighouden met sales activiteiten, maar niet alleen dat. LEASE A BIKE is een startup organisatie, wat inhoudt dat de basis staat en we met (in eerste instantie) een klein team de organisatie verder uitbouwen. Uiteraard houd jij je voornamelijk bezig met sales, waarbij het jouw missie wordt om LEASE A BIKE bij werkgevers in Nederland op de kaart te zetten. Jij adviseert en informeert onze klanten over onder andere de nieuwe wetgeving, de mogelijkheden van fietslease en hoe een bedrijf stappen kan maken op het gebied van duurzaamheid en vitaliteit. Vervolgens, nadat we een partnership aangaan met het bedrijf, denk je mee hoe onze klant dit intern kan promoten om meer mensen op de fiets te krijgen. Hoe je dit aan gaat pakken is aan jou en je krijgt daarin veel vrijheid.

Vrijheid typeert deze functie op elk gebied. Je zult veel op pad zijn in je leaseauto om werkgevers van ons concept te overtuigen. Hierin zoeken we naast je commerciële vaardigheden iemand die autonoom kan werken en proactief ideeën en verbeteringen aandraagt, uitwerkt en direct dan ook maar implementeert. Tegelijkertijd sta je er niet alleen voor. Je maakt onderdeel uit van een team dat nu nog bestaat uit 5 medewerkers. Naast jou zoeken we ook nog een ervaren Accountmanager die jou zeker in het begin de fijne kneepjes van het vak kan leren. Daarnaast vallen we als LEASE A BIKE onder één van de grootste bedrijven van Nederland: Pon.

Met onze ambitie en als startende organisatie zijn wij ook op zoek naar een werkplek voor ons allen. Wij willen ons centraal in Nederland vestigen, dus in de regio Amsterdam of Utrecht. 

Wat vragen wij van jou?

 • Iedereen in jouw omgeving omschrijft jou als een echte sales man. Hoewel ervaring een pré is, is dit geen must. Een must is wel dat je aan kan tonen dat je affiniteit met sales hebt en jezelf aan ons kan verkopen in het sollicitatiegesprek;
 • Jij vindt óók marketing interessant, aangezien jij dagelijks met ons en de klant mee moet denken hoe wij dit concept en onze fietsen bij de werknemers brengen;
 • Een proactieve houding & track record die verder gaat dan commercie alleen.

Onze ambitie is om binnen een jaar minstens te verdubbelen, al niet te verdrievoudigen. Een uniek moment om in te stappen. Jij kan een belangrijke rol gaan spelen in deze groei wat vervolgens ook weer ook weer kansen biedt voor jouw ontwikkeling.

Wat bieden wij?

Naast deze super mooie uitdaging met veel vrijheid bieden wij natuurlijk nog heel veel meer:

 • Het ontdekken van een nieuwe markt met veel potentie;
 • Een riant salaris tussen de 2.750 euro en 3.000 euro bruto per maand. Afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • 26 vakantiedagen en 6 ATV dagen;
 • Een gave leaseauto EN leasefiets van één van de Pon merken;
 • Een collectieve Zorgverzekering bij ONVZ;
 • De mogelijkheid om mee te doen aan de activiteiten van Pon Fit: hét gezondheidsprogramma van Pon en de Pon-bedrijven (waar wij er ook een van zijn);
 • De mogelijkheid om je continu te blijven ontwikkelen via onder andere onze Winter- en Summerlabs, talentraining en ga zo maar door;
 • én, last but nog least, een goed pensioen bij het Pon Pensioenfonds.

Wie zijn wij?

Pon.bike has been growing by acquisitions into one of the largest OEM’s in the bicycle industry. Their growth ambitions target various consumer segments. The bicycle is the answer to social challenges related to ageing, health and getting outside. Pon.bike offers a complete range in all product groups, city, comfort and trekking bikes as well as MTB and race bikes (with a large portion being e-bikes version of these) and parts & accessories. Premium products, best quality and innovation are key. They are now making a huge step into globalizing their procurement across all brands. The global procurement project manager plays a pivotal role in this change, realizing synergies from the supply base. Brands Pon.Bike Group: BBB, Cervélo, Faraday, Focus, Gazelle, Kalkhoff, Rixe, Santa Cruz, Union, Univega.

Pon.Bike is part of the Pon Group, one of the largest family owned businesses in the Netherlands. Pon is an international trading and service company, engaged in a wide range of activities. Pon employees, 13,000 people at over 450 branches across 32 countries. We constantly strive to achieve the highest possible added value in the relationship between customer and manufacturer. This is based on high-quality products supplied by leading manufacturers, including Volkswagen, SEAT, Skoda, Audi, Caterpillar, MAN and Continental. Pon also offers complementary services, such as service, maintenance, repair, leasing, rental and insurance.

Contact informatie

Ben je nieuwsgierig geworden, maar heb je toch nog een vraag? Neem dan gerust contact op met Mark Danhof, Business Development Manager, te bereiken op +316 22 85 37 33 of via mark.danhof@pon.com.

Gelijk solliciteren voor deze unieke kans kan natuurlijk ook! Klik daarvoor op de knop 'Solliciteer direct' hieronder en stuur ons je CV en motivatiebrief. Je hebt tot en met 9 juni de tijd om te solliciteren.

Sollicitatieproces

Jouw sollicitatieproces bestaat uit 2 gesprekken. Tijdens het eerste gesprek, in de week van 18 juni, maak je kennis met Mark en Klaas, de Business Developers. Vervolgens zal er nog een gesprek plaatsvinden in de week van 25 juni met Senior Management binnen Pon. 

Ben jij enthousiast en wij ook? Dan ontvangen wij jou heel graag op 1 augustus als nieuwe collega.

Direct solliciteren

Doorlopend