Perspectief ZutphenZutphen 32 uur HBO/WO BACHELOR/WO MASTER/WO

Wij geloven in de kracht van alle mensen. Iedereen voelt zich wel eens kwetsbaar en kan ondersteuning gebruiken. Ons ideaal is dat alle inwoners zich van betekenis, krachtig en veilig voelen.

Wij ondersteunen alle mensen bij het vinden van hun eigen oplossingen, zonder vooroordelen en aansluitend op hun situatie. Daarom durven wij van gebaande paden af te wijken voor de beste oplossing. Wij zijn toegankelijk en verbindend, staan open voor signalen en werken intensief samen met inwoners, vrijwilligers en professionals.

Zie voor meer informatie www.perspectiefzutphen.nl of kijk voor een filmpje over de werkwijze van Perspectief op https://youtu.be/hPMPdqqBVbk

Ter versterking van het Sociaal Werk zijn wij per direct op zoek naar een:

Junior Sociaal Werker

32 uur, startersplek

Jouw rol als Sociaal Werker
Als Sociaal Werker werk je wijkgebonden in de gemeente Zutphen. In de wijk spring je in op een breed spectrum aan situaties en problemen. Je richt je op het ondersteunen van mensen die problemen ervaren of tekorten ondervinden en daar zelf tijdelijk niet meer uitkomen. Vanuit een helikopterview lukt het jou om de hele levenscontext van de klant te bekijken. De ondersteuning vindt plaats op alle levensgebieden, waaronder wonen, welzijn, zorg, dagbesteding en inkomensondersteuning.

Perspectief Zutphen werkt conform Sociale Netwerk Strategieën. De klant houdt de regie en jij bent de facilitator om het doel te bereiken. Het is van belang dat je deze manier van denken en werken kan onderschrijven, omdat het meer dan een methodiek is.

Je bent in staat om te anticiperen op veranderingen en je benut waar nodig je professionele ruimte om tot resultaatgerichte oplossingen te komen. Je bent in staat om te reflecteren op je eigen handelen en vraagt zo nodig hulp en biedt ondersteuning aan collega's. Je vindt het geen probleem om zowel met individuen als met groepen te werken. Samen met collega’s en externe partners denk je na over preventie en samenleven in de wijk. Je bent zichtbaar in de wijk en je hebt een 'eropaf' mentaliteit.

Voor deze vacature zijn wij op zoek naar:

  • Een Sociaal Werker met een pas afgeronde hbo-opleiding(MWD, SPH, CMV of vergelijkbaar).
  • Een mensgerichte werker met lef en (stage)ervaring in het wijkgericht werken.

Werkervaringsplek
Ben je net klaar met je opleiding en kan je nog geen baan vinden die bij je past? Binnen de Sociaal Wijkteams van Perspectief Zutphen werken wij met ‘starters’. Deze starters hebben net de opleiding afgerond en krijgen de mogelijkheid om een half jaar werkervaring op te doen. Je draait mee in het wijkteam en hebt een eigen caseload. Daarbij krijg je begeleiding van een Sociaal Werker. Je werkt 32 uur per week, verdeeld over 4 dagen en ontvangt hiervoor een vergoeding van €1.000,- netto per maand. Daarnaast neem je deel aan de 4-daagse training Sociale Netwerk Strategieën.

Werken bij Perspectief Zutphen?
Als jij enthousiast bent en aansluit bij onze idealen, werkwijze en vereisten voor deze vacature, ontvangen we graag je sollicitatie. Upload jouw gegevens, motivatie en cv vóór 27 maart 2019 via het online sollicitatieformulier. Nadat we je sollicitatie met zorg hebben bekeken, ontvang je altijd een reactie.

Wil je meer weten over de startersfunctie van Sociaal Werker? Arwen Wegman, HR-Adviseur, beantwoordt je vragen graag. Telefoonnummer: 0575 - 596 205.

Wij vragen intermediairs (zoals werving- en selectiebureaus) ons niet te benaderen voor acquisitie.

Direct solliciteren

nog 6 dagen