Eerst De Klas als werkgever

Voor de klas als academicus: Eerst De Klas Heb je wel eens gedacht aan een baan in het voortgezet onderwijs maar weet je niet waar je moet beginnen? Of zie je het niet zitten om nog langer te studeren zonder dat je salaris ontvangt? Eerst De Klas kan een goed startpunt zijn als je op één van bovenstaande vragen ‘ja’ hebt geantwoord:

Dit traineeship is bedoeld voor excellente, jonge academici (max. 2 jaar geleden afgestudeerd) met interesse in onderwijs én bedrijfsleven. Je geeft les op het havo/vwo en parallel hieraan behaal je een eerstegraads onderwijsbevoegdheid. Daarnaast volg je een leiderschapsprogramma dat is vormgegeven door de meest toonaangevende organisaties in Nederland. Eerst De Klas stimuleert zo talentontwikkeling en biedt brede oriëntatie op een functie met maatschappelijke relevantie, vanuit de gedachte dat goed leraarschap goed leiderschap is en andersom.

Ontstaansgeschiedenis

Eerst De Klas is in 2009 gestart als gezamenlijk initiatief van onderwijsinstellingen, het bedrijfsleven en de overheid met als doel om de beste academici een bijdrage te laten leveren aan het voortgezet onderwijs. Om zo docenten te creëren die zelf middenin de maatschappij staan, over de grenzen van hun vakgebied heen kijken en de samenwerking opzoeken met de buitenwereld. Zo kun je inspirerend en maatschappelijk relevant onderwijs bieden. Voor iedereen. Dát is het doel van Eerst De Klas.

  • facebook.com/EerstdeKlas
  • twitter.com/EerstdeKlas