APG als werkgever

APG biedt volop kansen als je starter bent maar ook als je een paar jaar werkervaring hebt. We zijn altijd op zoek naar mensen met talent en passie voor hun vak. Mensen met een bepaalde expertise en een bepaalde instelling. Want we verwachten dat je je verbonden voelt met onze missie: APG wil bijdragen aan een goed en betaalbaar pensioen tegen een redelijke vergoeding voor zo veel mogelijk mensen. Vandaag en in de toekomst.

Bij APG zorg je samen met ongeveer 3.500 collega’s voor het pensioen van 4,5 miljoen Nederlanders. APG beheert dus ruim 30% van alle collectieve pensioenen. Dat is een grote verantwoordelijkheid. Maar die verantwoordelijkheid dragen we met elkaar: van de IT applicatie manager tot de risk controller tot de beheerder van een beleggingsportefeuille. Samen zorgen we nu voor het pensioen van later.

Samen werken en groeien

We zorgen er voor dat je je kunt ontwikkelen met opleidingen en trainingen. Zowel op persoonlijk vlak als vakinhoudelijk. Aan het begin van het jaar spreek je targets af met je manager en aan het einde van het jaar word je daar op beoordeeld en beloond. Daarnaast kijken we naar je ontwikkeling op de competenties (gedrag, kennis en vaardigheden) die bij de functie horen. Bij APG vind je een werkomgeving die jou stimuleert om het maximale uit jezelf te halen.

Bij APG vind je diverse vacatures, veelal op het gebied van IT, finance en vermogensbeheer. We zoeken betrokken en ambitieuze collega’s met een academische of bachelor achtergrond. Analytisch vermogen en inlevingsvermogen zijn belangrijk. Evenals je drive om te leren en te groeien en om samen verantwoordelijkheid te dragen voor onze klanten.

APG nieuwsberichten

APG ondersteunt International Workplace Pride Conference 2015

vr 26 juni 2015

Bijdrage aan inclusiviteit Het motto van APG, morgen is vandaag, gebruiken wij onder andere als leidraad voor maatschappelijk ...

Starter staat onvoldoende stil bij pensioen

di 23 juni 2015

Jongeren pensioensector starten campagne Pensioen Aan Meer dan de helft (51%) van de jongeren op de arbeidsmarkt denkt niet na ...