AchmeaApeldoorn 0-3 jaar WO

Een functie waar de juridische inhoud uitdagend en complex is en jouw kennis van de verzekeringsbranche net zo belangrijk is om schades goed te regelen.

De functie

Stel dat een gemeente of overheidsinstantie aansprakelijk gesteld wordt…  Is de schade verzekerd? Hoe groot is de schade precies? Hoe zorg jij dat je regie hebt op (complexe) schadedossiers waar grote belangen spelen? Hoe blijf jij in de lead bij schades waar iedereen in Nederland een mening over lijkt te hebben? Hoe koel blijf jij als de schadeclaim over 8 miljoen euro gaat? En hoe goed kun jij de belangen voor je klant behartigen, ook als de schade niet op de polis gedekt is?

Als Jurist Claimbehandelaar behandel je vermogen schades van Semi- overheidsklanten en Bedrijven. Je wikkelt complexe schades af en je neemt besluiten over wel of geen dekking, aansprakelijkheid en schadebedragen. In deze functie komt je kennis als jurist én komen je vaardigheden en kunde als claimbehandelaar bij een verzekeraar echt samen. 
Vanzelfsprekend zijn jouw schadedossiers altijd op orde en voldoen zij aan de interne richtlijnen (zorgplicht, financiële statistiek).

Het profiel

  • Je hebt een afgeronde WO-opleiding Nederlands recht. Je hebt ervaring in/affiniteit met (overheids)aansprakelijkheid en bestuursrecht.
  • Je hebt minimaal 0-3 jaar werkervaring met het analyseren van (complexe) juridische problemen. 
  • Je hebt je diploma WFT Schade of je bent bereid deze binnen korte termijn te halen.
  • Je bent gericht op continue leren en ontwikkelen, door bijvoorbeeld thuis jurisprudentie en vakbladen te lezen. 
  • Je kan prioriteiten stellen, je informeert klanten over de voortgang en houdt de regie over al jouw dossiers. 
  • Je bent een gedreven en ambitieuze professional, die kritisch durft te zijn naar zichzelf en het team. 


Binnen Achmea stellen wij het klantbelang centraal. Dit betekent dat wij alleen producten en diensten aanbieden met toegevoegde waarde voor de klant op de lange termijn. Het is daarom belangrijk dat je in deze functie de belangen van de klant onderkent en zichtbaar afweegt ongeacht of je nu direct of indirect klantcontact hebt. Je geeft de klant wat hij/zij werkelijk nodig heeft.

Jouw afdeling

De afdeling Schaderegeling Bedrijven is onderdeel van de Divisie Schade en Inkomen. Met ongeveer 200 collega’s behandelen wij alle bedrijfsschades die bij de merken van Achmea binnen komen. 
Binnen het specialisme Aansprakelijkheid kennen we de teams Letsel, Materieel en Vermogen, totaal ongeveer 45 collega’s.
Binnen het team Aansprakelijkheid Bedrijven Vermogen richt je je met 8 collega’s op complexe vermogen schades (overheidsaansprakelijkheidsrecht).

Wij bieden

We leiden je op tot een jurist met kennis van schadeafhandeling van semi- overheidsklanten en bedrijven. Dit doen we door een opleidingsplan op maat met een buddy, die jou meeneemt in de juridische wereld van verzekeren. Daarnaast haal je je WFT’s, werk je aan je juridische kennis door inhoudelijke zaken en leer jij vaardigheden voor onderhandelen. Ook kan jij leren van het netwerken met advocaten, het volgens van seminars en workshops, het lezen van juridische nieuwsbrieven en het volgen van e-learnings. 

Het is een functie voor 36 uur per week in Apeldoorn, waarbij je de mogelijkheid hebt om thuis en/of 4x9 te werken. Je bent wel bereid om binnen Nederland te reizen voor klantbezoeken en zittingen. 
Je ontvangt op basis van een 36-urige werkweek een salaris tussen €2543 en €4514 bruto per maand. Je salaris hangt af van de ervaring die jij mee brengt. Daarnaast ontvang je een vaste eindejaarsuitkering (8,33%) en goede pensioenvoorzieningen. 

De gewenste startdatum is 1 december 2017. 

Solliciteren en meer weten?

Ben je geïnteresseerd? Solliciteer dan direct via de solliciteerbutton! 
Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met Sylvia Wools (bellen of Whatsapp via 06-13 72 11 02 of mailen naar sylvia.wools@achmea.nl). 
Heb je vragen over de functie? Bel Bianca Keijzer, manager Aansprakelijkheid Bedrijven, 06- 30 77 49 77. 

Een online assessment en Pre-employment screening zijn onderdeel van de procedure. 

Direct solliciteren

Doorlopend